FÖRÄLDRAR UTBILDNING

Välkommen till Triangeln Barnmorskemottagning, där vi erbjuder föräldrar utbildning för att stödja och underlätta er resa genom föräldraskapet. Våra kurser är utformade för att ge er kunskap, verktyg och självförtroende att navigera genom de olika utmaningar och glädjeämnen som följer med att vara förälder. Genom att ta del av våra utbildningar kommer ni att lära er om barnets utveckling, kommunikation, konflikthantering, sömn och mycket mer. Våra erfarna och kunniga team finns där för att stötta er och svara på era frågor under hela er föräldraskapsresa. Välkomna till Triangeln Barnmorskemottagning, där vi står vid er sida för att göra er till de bästa föräldrarna ni kan vara.

GRAVIDITET

Att ta steget in i föräldraskapet är en stor och viktig förändring i livet. Genom att få rätt förberedelse och stöd kan du känna dig mer redo inför den kommande förlossningen och den nya rollen som förälder. På Triangeln Barnmorskemottagning erbjuder vi en privat barnmorskemottagning där våra erfarna och engagerade barnmorskor finns där för att stötta och vägleda dig under hela din graviditet. Vi strävar efter att skapa en trygg, inspirerande och positiv atmosfär för dig och ditt ofödda barn. Genom att vända dig till oss kan du få den support och kunskap du behöver för att känna dig trygg inför den kommande livsomvändande upplevelsen att bli förälder och du får alltid en personlig barnmorska som följer dig hela din graviditet och fram till första tiden efter förlossningen.

CELLPROVTAGNING

Vi är specialiserade på cellprovtagningar och erbjuder en trygg och professionell miljö för alla våra klienter. När du besöker oss för en cellprovtagning kan du känna dig trygg i att du kommer att bli väl omhändertagen. Vi arbetar för att skapa en avslappnad och lugn atmosfär för alla våra klienter, oavsett ålder eller bakgrund. Cellprovtagning är en viktig del av kvinnors hälsa och vi arbetar för att göra processen så enkel och bekväm som möjligt. Vi rekommenderar regelbundna cellprovtagningar för att upptäcka eventuella cellförändringar i livmoderhalsen i ett tidigt skede. Våra erfarna barnmorskor är välutbildade och har stor erfarenhet av att genomföra cellprovtagningar med precision och omsorg. Kontakta oss idag för att boka en tid för din cellprovtagning.

PREVENTIVMEDEL

Triangeln Barnmorskemottagning erbjuder kostnadsfritt rådgivning om du önskar börja med preventivmedel eller vill byta metod. Vi förnyar recept på preventivmedel, vi sätter in eller tar ut spiraler och P-stavar, hjälper till med P-spruta och vaginalringar. Ibland kan det vara svårt att veta vad som finns och vad som kan passa just dig. Valet av preventivmedel är en mycket personlig fråga, och alla preventivmedel har olika fördelar och nackdelar. Du kan alltid få råd och hjälp av barnmorska inför ditt beslut. Kontakta oss, vi kan berätta mer om hur olika preventivmedel fungerar och hjälpa dig att välja det som passar dig bäst.

SEXUELL & HÄLSA

Vi erbjuder kostnadsfri sexuell och hälsorådgivning för att stödja människor i deras välbefinnande och sexuella hälsa. Våra professionella rådgivare finns tillgängliga för att ge råd, stöd och information om allt från sexuellt överförbara infektioner till relationer och sexuell identitet. Vår sexuella hälsa är otroligt viktig och du har rätt att få vård och stöd utan fördomar, diskriminering eller tvång. Oavsett vem du är kan du vända dig till oss för hjälp, och vi erbjuder bland annat: sexualrådgivning, provtagning för sexuellt överförbara infektioner, preventivmedelsrådgivning, samtal kring sexuell hälsa.

NIPT-TEST

Hos oss erbjuder vi NIPT test för blivande föräldrar som vill få mer information om sin bebis hälsa och utveckling. NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing) är ett avancerat blodprov som kan utföras under graviditeten för att analysera fostercellernas DNA. Detta test kan ge information om eventuella genetiska avvikelser hos fostret, såsom Downs syndrom, Edwards syndrom och Patau syndrom, med hög noggrannhet. Testet är säkert och placeras inte fostret eller modern i någon risk, eftersom det endast kräver en enkel blodprovtagning. Kontakta oss för att boka en NIPT test hos oss.

STI-TEST

Vi förstår vikten av att ta hand om sin sexuella hälsa och att det kan vara en känslig fråga att ta upp. Därför erbjuder vi en trygg och konfidentiell miljö där du kan prata om dina bekymmer och få den hjälp och stöd du behöver. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och tester för könssjukdomar, så att du kan få svar på dina frågor och eventuella bekymmer. Vi uppmuntrar alla att regelbundet testa sig för könssjukdomar, oavsett om man har symptom eller inte, för att förebygga spridning och få tidig behandling vid behov. Vi finns här för att stödja och hjälpa dig på bästa möjliga sätt. Din sexuella hälsa är viktig och du förtjänar att ta hand om den på ett professionellt och ansvarsfullt sätt.

KLIMAKTERIERÅDGIVNING

Vi erbjuder kostnadsfritt klimakterierådgivning för att stödja kvinnor i övergången till denna livsfas. Vi är här för att hjälpa dig med problem relaterade till exempelvis värmevallningar, humörsvängningar, sömnproblem och torra slemhinnor. Vi kommer att ge dig råd om hur du kan förbättra ditt välmående genom att titta på din livsstil, olika behandlingsalternativ, hur du kan återhämta dig samt följa upp din utveckling. Vi finns här för att stötta dig på vägen mot bättre hälsa och välbefinnande. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om klimakteriet så att vi kan hjälpa dig förstå och hantera denna livsförändring.

ABORTRÅDGIVNING

Om du befinner dig i en situation där du funderar på abort och behöver stöd och vägledning. Vi finns här för att lyssna, ge stöd och hjälpa till att ta fram en plan som känns rätt för varje individ. Vår målsättning är att ge alla kvinnor möjligheten att ta välgrundade beslut angående sin egen kropp och hälsa. Vi är här för att stötta och hjälpa kvinnor genom hela processen, oavsett vilket beslut de väljer att fatta. Tveka inte att kontakta oss för att boka en rådgivningstid.